KOSGEB pek çok alanda, iş fikri ve gelişiminde destek faaliyetlerini sürdürüyor. Ticaret hayatında yenilikçi fikirler başta olmak üzere mevcut işletmelerin büyümesi de yine kurum tarafından destekleniyor. Fakat kadın girişimciler için açılan özel çalışma alanı KOSGEB’in en yoğun ilgi gören çalışmalarından biri. Çünkü kadın girişimcilerin ihtiyaç duyduğu yatırım ve gelişim faaliyetleri, KOSGEB çatısında özel bir alana sahip. Yazımızı inceleyerek KOSGEB kadın girişimci projelerinin içerik detaylarına, şart ve sınırlarına hakim olabilir, sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.  

KOSGEB pek çok alanda, iş fikri ve gelişiminde destek faaliyetlerini sürdürüyor. Ticaret hayatında yenilikçi fikirler başta olmak üzere mevcut işletmelerin büyümesi de yine kurum tarafından destekleniyor. Fakat kadın girişimciler için açılan özel çalışma alanı KOSGEB’in en yoğun ilgi gören çalışmalarından biri. Çünkü kadın girişimcilerin ihtiyaç duyduğu yatırım ve gelişim faaliyetleri, KOSGEB çatısında özel bir alana sahip. Yazımızı inceleyerek KOSGEB kadın girişimci projelerinin içerik detaylarına, şart ve sınırlarına hakim olabilir, sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.   Girişimcilik faaliyetleri söz konusu olduğunda hibe ve kredi projeleri avantajlı bir ortam sağlar. Ticari yaşamda kadın girişimcilerin sayısını artırmak, şansını yükseltmek ve avantaj sahibi olmalarını sağlamak için KOSGEB tarafından çeşitli projeler üretilmiştir. KOSGEB kadın girişimci desteği sayesinde sayısız kadın için kendi işini kurmak, farklı şirket ortaklıklarına dahil olmak ya da mevcut işini büyütmek kolaylaşmıştır. Ancak bu destek projelerine dahil olmak için belirli şartları taşımak ve güncel planlardan haberdar olmak gerekir.

KOSGEB Nedir?

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) girişim ve yatırım ölçeğinde ticari yaşamı desteklemek amacıyla kurulmuştur. Kamu destekli bu kurumun temel amacı ve niteliği, girişimciler için yeni fırsatlar yaratarak ticaret hayatını kolaylaştırmaktır.  Ağırlıklı olarak mali ve Ar-Ge yatırımlarıyla bu gelişimi sağlayan KOSGEB kadın girişimciler için de sayısız proje sunar. Bu projeler aracılığıyla KOSGEB kadın girişimci destek şartları ve başvurularını tamamlayan herkes için ticari fırsatlar yaratılır.  KOSGEB yalnızca kendi bünyesindeki bütçe ve yatırımlarla değil, bankacılık iş birlikleri ile de farklı projelere imza atar. Özellikle kamu bankaları tarafından yürütülen kredilendirme faaliyetleri, KOSGEB projelerinin nakit desteğine temel oluşturur. Girişimciler için özel kredi fırsatları sunan bu projeler KOSGEB tarafından kurgulanır ve kamu bankaları tarafından finanse edilir. Yaratılan kuruluş ve gelişim projesine dahil olma hakkı kazanan girişimciler, nakit desteğini kredi olarak kamu bankaları aracılığıyla kullanabilir.   KOSGEB en basit anlamıyla, ticaret hayatına avantajlı bir giriş yapmak isteyen; bunun için de mali ve sair alanlarda desteğe ihtiyaç duyan girişimcileri destekleyen kurumdur. Kurumun destekleri çeşitli projelerle ve farklı yardım alanlarıyla kurgulanır. Bu destekler bazen danışmanlık hizmetleri ve Ar-Ge çalışmalarından oluşurken, bazen de hibe ve kredilerle nakit akışı sağlanır.  Her açıdan işletmelerin kuruluşu, gelişimi ve geleceği için yatırım imkanı sunan kurumdan destek almak adına bazı şartları yerine getirmek gerekir. Bu şartları sağlayan ve başvuru sürecini tamamlayan girişimciler, ticari gelişimlerini daha nitelikli şekilde kurma fırsatı yakalar.  

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Nelerdir?

KOSGEB kadın girişimcilerin ticari yaşama fırsat eşitliğiyle başlaması için birbirinden farklı destek projeleri sunar. Bu projeler sayesinde, kadınların çalışma alanında daha yoğun faaliyet göstermesi hedeflenir.  Güncel anlamda KOSGEB tarafından sunulan projelerde kadın veya erkek girişimcilerin faydalanabileceği sayısız plan yer alır. Bu planlar içerisinde Ar-Ge faaliyetleri için bütçe destekleri, işletme plan ve yönetiminde danışmanlık hizmetleri de bulunur. Ancak KOSGEB kadın girişimcilere devlet desteği kapsamında özel olarak kredi imkanları da sağlar.   Kadın girişimciler için sunulan destekler yalnızca nakit akışı için değil, farklı gelişim ve dönüşüm alanları için de kurgulanır. Bunlar arasında özellikle Ar-Ge faaliyetleri ve danışmanlık hizmetleri ön plana çıkar. Yani hem işletme sahibi olmak isteyen hem de mevcut işletmesini büyütmek isteyen kadın girişimciler bu hizmetlerden faydalanabilir. Gelişim ve dönüşüm faaliyetleri için nakit akışı sağlamanın yanı sıra Ar-Ge finansmanı da öncelenir. KOSGEB söz konusu alanlarda birbirinden farklı projeyle kadın girişimcileri destekler.   Günümüz KOSGEB kadın girişimci desteklerinin başında Halkbank aracılığıyla verilen iş kurma kredileri yer alır. Kadınların kendi işlerini kurarken kullanabileceği bu kredi türünden, işini yeni kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmemiş kadın girişimciler yararlanabilir. Aynı proje kapsamında mevcut işletmesini geliştirmek için başvuru yapan kadın girişimcilere 300 bin TL’ye kadar kredi desteği sağlanır. Kadın girişimciler, aynı zamanda KOSGEB tarafından sunulan karma projelerden de sayısız başlık için yararlanma hakkına sahiptir. 

KOSGEB Kadın Girişimci Destek Şartları

Kadın girişimciler için KOSGEB desteği alımına dair en çok merak edilen konuların başında şartlar yer alır. Çünkü KOSGEB sunduğu hibe ve destek projelerine katılım gösterenlerin belirli şartları yerine getirmesini ister. Bu bağlamda hangi projeye başvurulmak isteniyorsa, o proje kapsamındaki şartların da taşınıyor olması gerekir.  KOSGEB tarafından sunulan kadın girişimci destek planlarına başvuru yapmayı düşünen girişimcilerin taşıması gereken nitelikler şu şekilde sıralanabilir:  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.  En az 18 yaşında olmak.  KOSGEB tarafından sunulan herhangi bir destek programından yararlanmamış olmak.  Herhangi bir hibe programıyla nakit desteği almamış olmak.  Girişimcilik eğitimi almış olmak.  Girişimcilik sertifikası sahibi olmak.  Destek veya hibe istenen iş fikrinin KOSGEB tarafından desteklenen alanlara ait olması.  Okuma yazma bilmek (kadın girişimcilerin herhangi bir örgün öğretimden mezuniyeti gerekmez, okuma yazma biliyor olmaları yeterlidir)   KOSGEB girişimcilik destekleri arasında özel bir yere sahip olan kadın girişimci destekleri, başvuru sürecindeki şartlar bakımından dikkatli incelenmelidir. Çünkü kadın girişimciler daha önce KOSGEB destek programlarına dahil olmuş ise başvurabilecekleri projeler sınırlıdır. Bu bağlamda başvuru planında yer alan şart ve usulleri dikkatle incelemeleri gerekir.  Sertifika alma sürecini tamamlayıp bir projeye başvurmuş olan ancak destekten yararlanamayan kadın girişimciler tekrar başvuru yapabilir. Ancak bir başvurudan olumlu yanıt alarak destek hakkını kullananların başvuru hakkı bulunmaz.   KOSGEB girişimcilik destek programlarına dahil olmak isteyenler için aşamalı bir eğitim programı sunar. Bu eğitim programına katılan girişimciler, aşamaları başarılı biçimde tamamladıkları takdirde sertifika almaya hak kazanır. KOSGEB’in sunduğu sertifika programı, işletmecilik anlayışının modern dizaynı ve temel ilkeleri bakımından da başvuru sahiplerinin bilgilendirilmesini sağlar.   “KOBİ’lerin faydalanabileceği KOSGEB finansman çözümleri nelerdir? KOBİ yönetiminin kriz ve risk çözümlemeleri nasıl yapılır?” gibi soru ve sorunlara ilişkin formal öğretim sağlanır. Ortalama 70 saatlik ders eğitiminden oluşan bu sertifika öğrenimi, başvuru süreci için zorunludur. Kadın girişimci destek programlarına dahil olmak isteyen kadınlar da başvurudan önce bu kursa katılmalıdır. Sonucunda edindikleri sertifikayı, başvuru belgeleri arasında sunmaları gerekir.  

KOSGEB Kadın Girişimci Yaş Sınırı Var Mı?

KOSGEB kadın girişimci yaş sınırı, destek ve hibe programlarına dahil olmak isteyenler tarafından sıklıkla merak edilir. Çünkü reşit olmayan kimseler, herhangi bir destek programına dahil olamaz. Bu bağlamda KOSGEB çatısı altında sunulan destek programlarına katılanların en az 18 yaşında olması gerekir.  Destek programları kendi içinde iki temel ayrıma sahiptir. Bunlar hibe ve kredi destekleridir. Hibe destekleri, geri ödemesi beklenmeyen nakdi veya ayni yardımları kapsar. Kredi destekleri ise bankalar aracılığıyla KOSGEB proje bünyesinde sunulan desteklerdir.   Yaş sınırı ayrımlarında en az başvuru yaşı on sekiz iken, hibe ve kredi desteklerinde üst sınır yaş aralığı değişkenlik gösterebilir. Yani bir kadın girişimci için kredi desteklerine başvurmanın üst limiti, alınan kredi miktarına bağlı olarak belirlenebilir. Bu ayrıntılar, ilgili KOSGEB projesi içinde başvuru sahiplerine bildirilir. Kadın girişimciler hibe veya kredi programlarının üst yaş limitine uygunluğunu içerik incelemesiyle öğrenmelidir. Böylece kendilerine uygun olan kredi ve hibe destek programlarına başvuru yapabilirler.     Reşit olma şartı karma programlar için de geçerlidir. Kadın girişimciler başvuracakları program kadın girişimcilere özelse veya karma ise reşit olma şartını taşımalıdır. Bu şartı taşımayan kimseler zaten sertifika programına da dahil olamaz. Dolayısıyla başvuru sürecini de başlatamazlar.   

40 Yaş Altı Kadın Girişimcilere Destek

Kadınlar için çalışma yaşamının nitelikli hale getirilmesi ve fırsat eşitliği sağlanması adına sayısız destek KOSGEB tarafından sunulur. Bu destek ve hibe projeleri arasında en yoğun ilgi gören başlıklardan biri de genç kadınların ticari yaşamda yerini alabilmesine ilişkindir.  KOSGEB kuruluş açısından karma projelerinde ticari hayatın desteklenmesi için kurgulanmıştır. Ancak kendi içinde çeşitli alt başlıklarla önemli projeler yürütür. Genç kadın girişimcilerin ticari yaşamda hızla yerini alması da KOSGEB tarafından önemsenen alt çalışma alanlarından biridir.    Kadın girişimci KOSGEB projeleri içinde 40 yaş altı kadın girişimcilere destek projesi yoğun ilgi görür. Bunun en temel nedenlerinden biri, kurumun genç kadın girişimciler için şart ve belgeleme süreçlerinde de özel avantajlar sunmasıdır. Çünkü kamu destekli bu projelerde genç kadın girişimcilerin daha yoğun yer alması hedeflenir. Dolayısıyla kurumun sunduğu projeler arasında nakdi ve ayni desteklerden genç kadınların faydalanması özel olarak desteklenir. Kırk yaşından küçük girişimci kadınların kendi işini kurmak için KOSGEB projelerine dahil olması oldukça kolaydır.   KOSGEB girişim faaliyetlerinde kadınların desteklenmesi için birbirinden farklı proje ve planı bir arada yürütmektedir. Bunlar arasında özel bir önem atfettiği genç kadın girişimci projeleri, son yıllarda katılımcı sayısını artırmış durumdadır. Çünkü hem kendi işini kurmak hem de mevcut işini büyütmek isteyen pek çok kadın KOSGEB ile nakdi desteklerin yanında farklı yardım projelerine de dahil olabilir. Böylece yatırım ve gelişim süreçleri için kadın girişimcilerin daha hızlı, kolay ve işlevsel desteklenmeleri sağlanır. 

KOSGEB Kadın Girişimci Örnekleri

Ülkemizin girişim ve yatırım faaliyetlerinde kamu destekli projelere imza atan en önemli kuruluşu KOSGEB’tir. Bu kurumun planlamaları ve destek paketleri sayesinde, sayısız girişimci için kendi işini kurmak, geliştirmek ve büyütmek kolaylaşmıştır. KOSGEB kadın girişimci örnekleri de bu bağlamda her geçen gün artar. Öyle ki birbirinden farklı yüzlerce alanda, binlerce kadın girişimci KOSGEB ile hibe veya kredi desteğine başvurmaktadır.   Kadın girişimci destek ve hibe paketlerinden faydalanarak kendi işini kuran kadınların sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu hacmi daha da yükseltmek için KOSGEB son yıllarda ilgili alandaki projelerini de artırmıştır. Böylece kadın girişimcilerin ticari faaliyet alanlarında daha aktif olması sağlanmıştır. Mevcut işini büyütmek ve geliştirmek isteyen kadınlar için de pek çok proje hayata geçirilmiştir.    KOSGEB kadın girişimci örnekleri arasında yalnızca bir kovan ile arıcılığa başlayan ev hanımı Nevin Tekin, çikolata üreticisi Sevgi Çakır, marangozluğa olan ilgisini KOSGEB desteği ile mesleğe dönüştüren Serap Akyüz gibi onlarca kadın girişimci bulunuyor. İşletme kuruluşu ve sermaye temini haricinde, kadın girişimciler için sunulan farklı programlar da KOSGEB bünyesinde yer alır. Özellikle var olan işletmesinde yenilikçi gelişim faaliyetleri yapmak isteyen girişimciler bu programlara dahil olur. Ar-Ge yatırımları ve danışmanlık hizmetleri bu anlamda KOSGEB’in sunduğu en işlevsel projelerden biridir.    Mevcut yatırımını ve işletmesini geliştirmek isteyen kadın girişimciler, ilgili Ar-Ge çalışmaları ve yatırımlarından faydalanabilir. Böylece yalnızca işini kurmak isteyen kadın girişimciler değil, sistemin içinde yer alan kadınlar da desteklerden faydalanmaya devam eder. E-fatura finansmanı, işletme yönetimi ve gelişim faaliyetleri gibi alanlarda danışmanlık hizmetleri de yine girişimci kadınlar için avantajlı desteklerden biri olarak sunulur. 

Vadesi Gelmemiş Faturalarınızı Figopara ile Anında Tahsil Edin!

Figopara, alacaklarınızı vadesini beklemeden tahsil etmenizi sağlar. İşletmenizin finansal işlemlerini yönetirken nakit akışı ile ilgili yaşadığınız sorunları Figopara’nın Tedarikçi Finansmanı sistemi ile çözebilirsiniz. Figopara tek sistem entegrasyonu sayesinde aynı anda farklı finans kurumlarından teklif almanızı ve vadesi gelmemiş faturalarınızı sistemden seçerek erken finansmana kavuşmanızı sağlar. Avantajlarımızdan yararlanmak için hiçbir ek ücret ve şart olmadan platformumuza üye olabilirsiniz. Siz de hemen Figopara’ya katılın, vadesi gelmemiş faturalarınızı anında tahsil edin! Figopara Admin
Girişimcilik faaliyetleri söz konusu olduğunda hibe ve kredi projeleri avantajlı bir ortam sağlar. Ticari yaşamda kadın girişimcilerin sayısını artırmak, şansını yükseltmek ve avantaj sahibi olmalarını sağlamak için KOSGEB tarafından çeşitli projeler üretilmiştir. KOSGEB kadın girişimci desteği sayesinde sayısız kadın için kendi işini kurmak, farklı şirket ortaklıklarına dahil olmak ya da mevcut işini büyütmek kolaylaşmıştır. Ancak bu destek projelerine dahil olmak için belirli şartları taşımak ve güncel planlardan haberdar olmak gerekir.
Ağırlıklı olarak mali ve Ar-Ge yatırımlarıyla bu gelişimi sağlayan KOSGEB kadın girişimciler için de sayısız proje sunar. Bu projeler aracılığıyla KOSGEB kadın girişimci destek şartları ve başvurularını tamamlayan herkes için ticari fırsatlar yaratılır. 
KOSGEB yalnızca kendi bünyesindeki bütçe ve yatırımlarla değil, bankacılık iş birlikleri ile de farklı projelere imza atar. Özellikle kamu bankaları tarafından yürütülen kredilendirme faaliyetleri, KOSGEB projelerinin nakit desteğine temel oluşturur. Girişimciler için özel kredi fırsatları sunan bu projeler KOSGEB tarafından kurgulanır ve kamu bankaları tarafından finanse edilir. Yaratılan kuruluş ve gelişim projesine dahil olma hakkı kazanan girişimciler, nakit desteğini kredi olarak kamu bankaları aracılığıyla kullanabilir.  
KOSGEB en basit anlamıyla, ticaret hayatına avantajlı bir giriş yapmak isteyen; bunun için de mali ve sair alanlarda desteğe ihtiyaç duyan girişimcileri destekleyen kurumdur. Kurumun destekleri çeşitli projelerle ve farklı yardım alanlarıyla kurgulanır. Bu destekler bazen danışmanlık hizmetleri ve Ar-Ge çalışmalarından oluşurken, bazen de hibe ve kredilerle nakit akışı sağlanır. 
Her açıdan işletmelerin kuruluşu, gelişimi ve geleceği için yatırım imkanı sunan kurumdan destek almak adına bazı şartları yerine getirmek gerekir. Bu şartları sağlayan ve başvuru sürecini tamamlayan girişimciler, ticari gelişimlerini daha nitelikli şekilde kurma fırsatı yakalar.  

Yorum yapın

kamu personel alımı lines bursabuluyor.com pintipin.com pubg mobile uc satın al pubg mobile uc
kamu personel alımı lines bursabuluyor.com pintipin.com pubg mobile uc satın al pubg mobile uc